Video laten maken?

Wij bedenken, filmen, produceren en promoten!

Wil jij een doeltreffende video laten maken? Smart thinking! Video is namelijk de ultieme manier om mensen op inhoud én beleving te raken. Een verhaal te visualiseren. Een boodschap over te brengen. Video is een ontzettend krachtig communicatiemiddel. Want met tekst, sfeer, beeld, kleur en geluid prikkelen we meerdere zintuigen tegelijkertijd. Daarmee benutten we meerdere ingangen naar het geheugen van de kijker. En daardoor worden jouw boodschap en bedrijfsnaam beter onthouden.

Werkwijze video laten maken

1. Opstartgesprek

Een goede voorbereiding is (meer dan) het halve werk

De voorbereidende fase van een videoproductie wordt vaak onderschat. Of het nou een commercial, bedrijfspresentatie of productvideo betreft. Wil jij een écht authentieke en doeltreffende video laten maken? Doe dan zeker geen afbreuk aan de eerste fase. Deze begint vanzelfsprekend met een goed gesprek. Tijdens de opstart gaan we het vooral hebben over jouw verhaal (authenticiteit), doelgroep, ambities, het doel van de video, de locatie(s) voor de opnames en alle benodigdheden, acteurs en figuranten.

2. Script

Uitdenken & visualiseren

Vervolgens maakt het creatieve team van Claim Your Aim een script. Een uitgetekend storyboard met daarin de scenes en alle benodigde acteurs, figuranten, decors en attributen. Dit script wordt met jou als opdrachtgever doorgesproken en waar nodig nog geoptimaliseerd. De video is dan al helemaal tot in de puntjes uitgedacht en moet dan “alleen nog” gemaakt worden. Zijn de opnames buiten? Dan is het weer nog een onvoorspelbare factor waar we geen controle over hebben, maar verder is álles optimaal voorbereid.

3. Opnames

Aaaand…ACTION!

Op de draaidag(en) laten we ook zo min mogelijk aan het toeval over. We arriveren ruim op tijd om alles op te bouwen, met op z’n minst een een cameraman, regisseuse en alle benodigde apparatuur. Bij de wat grotere videoproducties voegen we meerdere cameramannen, een geluidsman en eventuele dronepiloot aan de crew toe. Na enkele proefshots kunnen de opnames beginnen. Alle scenes uit het zorgvuldige voorbereide script komen aan bod. Tussentijds beoordelen we de shots, het draaiboek en het verloop van de dag. Zijn we met bepaalde shots nog niet helemaal happy? Dan schieten we ze opnieuw. Naderhand zo’n complete draaidag opnieuw voorbereiden, inplannen, opbouwen en beleven is immers veel meer werk.

4. Montage

Eenmaal terug op kantoor gebruikt onze videoproducer zijn jarenlange ervaring en videomagie om van alle shots en geluidsopnames de perfecte montage te maken. Terwijl hij vele gigabytes aan haarscherp beeldmateriaal inlaadt, gaat hij alvast op zoek naar bijpassende (achtergrond)muziek. Vervolgens categoriseert hij alle gemaakte beelden en geeft hij conform het script aan iedere opname een specifieke naam mee. Zo kan hij tijdens het monteren alles makkelijk terugvinden en indelen.

Fine-tuning

Indien nodig en vooraf besproken, creëert onze videoproducer ook nog een puntgave animatie. Van bijvoorbeeld je logo of een specifiek proces dat een visualisatie of nadere toelichting nodig heeft. Pas als de hij en de regisseuse helemaal tevreden zijn, wordt de videomontage naar jou als opdrachtgever gestuurd of persoonlijk aan je gepresenteerd.

5. Revisie en/of oplevering

Check, check, dubbelcheck!

Geloof het of niet, maar we maken het regelmatig mee dat onze eerste versie van de videoproductie direct een schot in de roos is. Al is het natuurlijk ook heel goed denkbaar dat jij als opdrachtgever graag nog zou zien dat er nog iets wordt aangepast, verwijderd, vervangen of geoptimaliseerd. Omdat we ons gezamenlijk zo goed voorbereid hebben, gaat dit vaak om kleine dingen. Hoe dan ook gaan wij voor die tevreden lach van oor tot oor bij het bekijken van de video. Pas als alle betrokkenen helemaal blij zijn met het resultaat, wordt de video opgeleverd en toegestuurd voor verder gebruik.

6. Publicatie & promotie

Doelgroepbenadering

Je hebt een video laten maken en bent er helemaal blij mee, maar het is natuurlijk vooral belangrijk dat de creatie jouw doelgroep bereikt. Desgewenst dragen wij ook daar nog zorg voor! Wil je de video op je website of social media publiceren en/of promoten? Geen probleem! Wil je de video op regionale of landelijke televisie terugzien? We leggen graag contact met de media voor je om een goede deal te onderhandelen en de videoproductie onder de aandacht te brengen van een zo groot mogelijk publiek.

Meer voorbeeldvideo’s bekijken?

Online offerte aanvragen

   

  Stap 1 van 5

  Wat is het doel van de video? *

  Wat voor soort video wil je laten maken? *


  * Heb je alle verplichte velden met een sterretje ingevuld? Klik dan op 'Volgende stap'.

   

  Stap 2 van 5

  Wat is het idee/verhaal achter de video? *

  Hoe zie jij (het verloop van) de video voor je? *

  Is er al een storyboard voor de video? *

  Zijn er figuranten nodig voor in de video? *


  * Heb je alle verplichte velden met een sterretje ingevuld? Klik dan op 'Volgende stap'.

   

   

  Stap 3 van 5

  Zijn er nog specifieke decors/materialen nodig voor de opnames? *

  Op hoeveel locaties moeten er opnames plaatsvinden? *

   


  * Heb je alle verplichte velden met een sterretje ingevuld? Klik dan op 'Volgende stap'.

   

   

  Stap 4 van 5

  Wanneer dient de opname/video gebruiksklaar te zijn? *
  Hoelang dient de video (ongeveer) te zijn? *

  * Heb je alle verplichte velden met een sterretje ingevuld? Klik dan op 'Volgende stap'.

   

   

  Laatste stap!

  * Heb je alle verplichte velden met een sterretje ingevuld? Klik dan op 'Verzenden'.

  Meer dan alleen videoproducties

  Van goed idee naar storyboard, draaidag, montage en rake realisatie! Als conceptbureau denken wij graag verder dan alleen ‘een video laten maken’. We beschikken niet alleen over een videoproducer, regisseuse en alle benodigde apparatuur, maar ook over een merkstrateeg, vormgevers en social media expert. Voorafgaand aan de videoproductie stellen we samen met jou ook graag een promotiestrategie op. Want het zou toch zonde zijn als dat kersverse kijkplezier niet het publiek krijgt dat het verdient? Desgewenst bedenken en creëren wij jouw video niet alleen, maar promoten we deze ook nog op de meest kansrijke kanalen. Daag ons gerust eens uit. We zien je aanvraag graag tegemoet!

  Ik kom graag met je in contact!

   Wij werken voor onder anderen: