18 april 2018 Claim Your Aim

Strategische domeinnaamkeuzes

Webshop The Stockroom

Wandelend door het prachtige centrum van Deventer kom je in de Engestraat kledingwinkel The Stockroom tegen. Hier heeft ondernemer Mark Wegstapel eigentijdse kleding van bekende merken voor je in petto. Veel locals weten hun weg naar de populaire kledingwinkel inmiddels wel te vinden. Maar Deventer raakt, net als iedere andere stad, steeds meer winkelend publiek kwijt aan grote online webshops met een kosteloos retourbeleid. Mark wendde zich tot Claim Your Aim met de vraag hoe hij online ook mee zou kunnen doen.

Lokale positionering

De kleding die The Stockroom aanbiedt, is zeer gewild. Het probleem is alleen dat ook ‘de grote jongens’ deze merkkleding aanbieden. Met de marketingbudgetten die zij hebben, is het online nagenoeg onmogelijk om als lokale ondernemer een deel van hun klandizie naar je webshop te halen. Tenzij je bijvoorbeeld niche-producten aanbiedt.

"Mijn investeringen in internetmarketing beginnen zich uit te betalen."

We adviseerden Mark zijn winkel vooral lokaal/regionaal te blijven positioneren, ook online. Zo ontwikkelden wij zijn nieuwe webshop op kledingwinkeldeventer.nl en staat zijn winkel in ieder geval op die lokale zoekterm bovenaan in Google. Op het wereldwijde web bestaat altijd de kans dat mensen op specifieke zoektermen alsnog bij hem terechtkomen en dat zou mooi meegenomen zijn, maar lokaal staat hij in ieder geval sterk. Ook leerden wij hem overweg gaan met Mailchimp om via nieuwsbrieven loyaliteitsprogramma’s aan te kunnen bieden.

Ook met internetmarketing aan de slag?