8 maart 2021 Claim Your Aim

Een tweede thuis

Ontspanning en plezier zijn belangrijke ingrediënten voor ieder mensenleven. In het sociëteitsleven van De Hereeniging voeren deze al sinds 1854 de boventoon. De sociëteit biedt aan bijna 500 leden een tweede thuis. Er wordt zowel in subclubs als samen gegeten, gedronken, gesport en gelachen. Ook vinden er regelmatig activiteiten, thema-avonden, lezingen en muzikale optredens plaats.

Toekomstperspectief

De Hereeniging is onverminderd bezig met het faciliteren van een bruisend sociëteitsleven, maar ziet de gemiddelde leeftijd de afgelopen decennia steeds verder oplopen. Om de ‘soos’ toekomst-proof te houden, is het bestuur op zoek naar manieren om (ook jongere) leden aan te trekken. Ook moest veel data gedigitaliseerd worden en mocht het sociëteitsmagazine een nieuw jasje krijgen.

Uitdaging

We stonden voor een flinke uitdaging, omdat Sociëteit De Hereeniging van oudsher een elegante uitstraling heeft die behouden moest worden. Bovendien moesten ook de bestaande leden, met een gemiddelde leeftijd van ca. 71 jaar, tevreden blijven over de identiteit en het aanbod van de soos.

Nostalgisch moderniseren

Stap 1 was voor ons een modernisering van de huisstijl en website. Het gebouw aan de Groote Poot in Deventer is eigendom van de sociëteit en verantwoordelijk voor een groot deel van de beleving ter plaatse. We hebben daarom een gevectoriseerde afbeelding van het pand tot beeldmerk bekroond. Met behulp van een schreef-lettertype en een chique kleurencombinatie hebben we de beoogde elegantie in de nieuwe identiteit van De Hereeniging verwerkt.

Alles in een nieuw jasje

De moderniseringsslag hebben we met name doorgevoerd in een nieuwe website, diverse promotiematerialen, het gebruik van icons, de inzet van nieuwsbrieven en een metamorfose van het sociëteitsmagazine. De nieuwe website is bovendien vindbaar gemaakt op relevante termen.

Daarnaast hebben we sociëteitsmagazine ‘De Heraut’ een make-over gegeven en denken we met het bestuur mee over een modernisering van het aanbod binnen hun ‘soos’. In 2021 hebben we ‘SOOS TV’ vorm mogen geven. In diverse afleveringen laten we leden van de sociëteit aan het woord over uiteenlopende onderwerpen.

De Hereeniging heeft inmiddels een frisse en jongere uitstraling waardoor er hopelijk veel nieuwe leden aansluiten. Die trend was in 2019 al enigszins merkbaar, tot in 2020 onverhoopt de coronacrisis roet in het eten gooide. Wel oogsten alle nieuwe uitingen vooral veel lof en is het aantal websitebezoekers meer dan vertienvoudigd. De tussenstanden van alle interne competities worden inmiddels digitaal bijgehouden en gedeeld op de website.

We werken voor mooie mensen en merken