Smarter solutions for future ambitions

Loslaten en toch meer controle door alles meetbaar te maken in jouw vastgoed of werkomgeving. Daartoe heeft Montreal Solutions een slim dashboard ontwikkeld dat alles verbindt en inzichtelijk maakt. Zo maken zij gebouwen klimaatvriendelijk en toekomstbestendig.

Sustainable Intelligence

Bij Montreal Solutions doen ze niets liever dan werkelijk álles in gebouwen te meten, verbinden en verbeteren. Geautomatiseerde beslissingen zorgen er vervolgens voor dat het comfort omhooggaat en zowel de kosten dalen als de klimaatbelasting. Dat noemen we ‘sustainable intelligence’.

Uitdaging

De wereld van ‘sustainable intelligence’ zit vol jargon en complexe oplossingen. Bovendien bedient Montreal Solutions meerdere doelgroepen en bestaat hun aanbod uit diverse vaardigheden, diensten en producten. En om de uitdaging voor ons nog even iets groter te maken, zijn veel prospects van Montreal Solutions zich nog niet eens bewust van het feit dat ze deze diensten (zouden moeten) willen en nodig hebben.

Sterker nog, de slimme oplossingen van Montreal Solutions resulteerden bij hun klanten al meer dan eens in nieuwe ambities. Zodoende bedachten wij de slogan “Smarter solutions for future ambitions“. Een bewust pleonasme dus. Vervolgens besloten we de bijna ongrijpbare oplossingen, technieken en slogan zo begrijpelijk mogelijk te vertalen naar een doeltreffend merkverhaal en dito visuals.

Tactvolle creatie

De intelligente innovators van Montreal Solutions beschikten reeds over een logo, goed plan, sterk netwerk en een one-page-website. Ze wilden hun naam en logo graag behouden, maar verder mocht Claim Your Aim helemaal losgaan.

Met het merkverhaal vormden we het fundament voor de verdere uitingen. De concurrentie bestaat uit grote multinationals met tientallen tot honderden werknemers. En Montreal Solutions bestaat op dat moment uit drie heren die bij dergelijke bedrijven hun sporen in de wereld van ‘IoT‘ verdiend hebben.

Daarom kozen wij ervoor dit relatief kleine maar indrukwekkende en toegewijde team op de voorgrond te zetten. We creëerden een website waarop zij nadrukkelijk aanwezig zijn en infographics verduidelijking bieden. Daarnaast gaven we hun intelligente dashboard samen een naam waardoor deze meer tastbaar wordt.

Doeltreffend beeldmateriaal

Het team van Montreal Solutions bevat ervaren, professionele en buitengewoon vriendelijke mensen. Aan ons de uitdaging om dit niet alleen in tekst, maar ook in beeld duidelijk te maken. We maakten zowel portretfoto’s als -video’s met als doel de heren op de website ‘tot leven te laten komen’.

Bovendien vloog onze dronepiloot over enkele toepasselijke uitzichten heen om de ‘workspace & -scope’ van het bedrijf te vatten. Tegelijkertijd ontwierpen de designers bij ons op kantoor diverse infographics om de complexe materie van de IoT-oplossingen begrijpelijker te maken.

Resultaat & promotie

Deze opdrachtgever is met diverse indrukwekkende projecten bezig. Projecten die bijdragen aan een beter klimaat en een meer duurzame toekomst. Hun team is intussen uitgebreid met twee extra masterminds. En dat is maar goed ook, want de eigenaren zijn ambitieus, het aantal opdrachten neemt toe en de wereld heeft nog veel meer ‘sustainable intelligence’ nodig.

Mede daarom gaan we op korte termijn aan de slag met allereerst een LinkedIn-campagne. Daarna volgt wellicht nog een direct mailing, verdere uitwerking van de SEO en diverse Google-campagnes (SEA). Hoe dan ook is het een eer om bedrijven te mogen promoten die zo’n mooie bijdrage leveren aan een betere leefomgeving.

Wij werken voor mooie merken: