Riant


Aim: van tegelhandel naar one-stop-shop op het gebied van interieur

Van Rijvo naar Riant

Bij Riant in Purmerend vind je alle denkbare interieuroplossingen onder één dak. Met niet alleen alle nodige producten en materialen, maar ook vakkundige adviseurs, interieurontwerpers en geavanceerde virtual reality software. Wat begon als Rijvo Tegelhandel omstreeks 2002 evolueert tot totaalpartner voor zowel consumenten als zakelijke relaties.

Dankzij een ambitieuze directeur, succesvolle marketing, een tweede vestiging in Haarlem en samenwerkingspartners in Volendam en omstreken wordt de voormalige tegelhandel steeds meer een autoriteit op het gebied van interieur. Naast tegels, stucwerk en verf biedt Riant inmiddels ook complete badkamers, sanitair, accessoires en gereedschap.

 

Doel / Aim

Het verzorgen van alle marketingcommunicatie tijdens de transitie van "compleet in tegels" naar "complete beleving". Met als doel een one-stop-shop op het gebied van interieur, een gezamenlijke propositie, website, uitstraling en presentatie voor alle partners.

Aanpak

Het traject is begonnen met het moderniseren van de huisstijl; waarbij de herkenbare "R" als beeldmerk het symbool is gemaakt voor alles dat met interieur te maken heeft. Omdat Rijvo in Noord-Holland echter onlosmakelijk geassocieerd wordt met "tegels" is in alle uitingen het overkoepelende orgaan "Riant" boven alle entiteiten gezet.

Terwijl Rijvo zich ontfermde over het aansluiten en overnemen van diverse interieurexperts heeft Claim Your Aim een online platform gecreëerd voor dit consortium. Ondertussen hebben wij tevens alle copywriting en marketingcommunicatie verzorgd, social media kanalen geactiveerd en tientallen huisstijldocumenten en promotiematerialen ontwikkeld.

 

Resultaat

Rijvo is uitgegroeid tot Riant, oftewel totaalleverancier op het gebied van interieur. Wat oorspronkelijk als tegelhandel begon, is inmiddels een bron van wooninspiratie met tal van interieuroplossingen voor consumenten, ontwikkelaars, (onder)aannemers en uitvoerders.

Logo ontwerp Riant | by Claim Your Aim
Visitekaart ontwerp Rijvo | by Claim Your Aim

Briefpapier ontwerp Rijvo | by Claim Your Aim
Huisstijlhandboek ontwerp Rijvo | by Claim Your Aim
Vacature ontwerp Riant | by Claim Your Aim
Webdesign Riant | by Claim Your Aim

 

"Creativity is a wild mind and a disciplined eye"

Slimme samenwerkingen

Wij spreken veel liever over samenwerkingspartners dan klanten en geloven met volle overtuiging in co-creatie. Door goed samen te werken kunnen doelen beter en sneller bereikt worden. Enkele voorgangers die met succes zo'n samenwerking zijn aangegaan:

De Boerinnen Kalender

EEN PROJECT VOOR ONS IN PETTO?

We laten ons graag uitdagen...

Kennismaken?