21 april 2021 Claim Your Aim

Living the brand!

Conceptcreatie Meneer Pannenkoek

Vier jaar lang liep hij met het idee rond en perfectioneerde hij zijn recept. Hij moest en zou zijn concept tot leven brengen. Eind februari 2020 was het huurcontract voor zijn horecapand rond. Medio maart nam het coronavirus de wereld over en op 1 april kreeg hij de sleutel van zijn droomlocatie in de Walstraat. De timing was k*t. Zijn concept onverminderd goed.

In de tien weken daarna verbouwde hij het interieur. Om zijn (beeld)merk te belichamen liet hij zijn snor groeien. “Living the brand” zei hij dan zo blij als een kind. Maar zijn aanstekelijke enthousiasme maakte langzaam plaats voor coronazorgen. Een compleet nieuw horecaconcept lanceren tijdens een coronacrisis bleek met gesloten deuren een bijna onmogelijke opgave.

Crowdfunding

Bij de pakken neerzitten, was geen optie. Het concept, dat Claim Your Aim voor hem mocht vormgeven, stond klaar voor lancering. Maar corona gooide roet in zijn verrukkelijke pannenkoekenrecept. Zonder omzet en met hoge opstartkosten moest Niels Eilering inventief zijn.

Hij lanceerde een crowdfunding-actie, waarvoor wij een promotievideo maakten, en hij haalde daarmee een prachtig bedrag van € 46.000,- binnen! Daarmee bewees Niels dat niet alleen hij, wij en zijn familie & vrienden geloven in het concept, maar ook de buitenwereld. Nu is hij klaar voor een nieuwe start, terwijl hij eigenlijk nog niet eens echt was begonnen.

Conceptcreatie

Dit was voor ons ook zo’n opdracht waar we, ondanks alle corona-tegenslagen, heel blij van werden. Het geeft simpelweg veel voldoening om concepten ‘from scratch’ vorm te geven en van begin af aan mee te denken in de strategie en positionering. We verzorgen, op de social media publicaties na, dan ook echt alle denkbare communicatie-uitingen voor Meneer Pannenkoek. Van logo, huisstijl, gevelreclame en (bestel)website tot de menukaart, prijsborden, video’s, flyers en stickers. We zijn oprecht trots op en dankbaar voor deze conceptcreatie.

"Zonder Claim Your Aim was het me echt allemaal niet gelukt. Ben jullie eeuwig dankbaar!"

Ook een conceptcreatie voor ons in petto?