15 juli 2016 Claim Your Aim

Claim en own je niche & domein

Marketing Krijtverfspecialist Droom & Daad

Wij zijn ook zo’n bedrijf dat liever over collega-bedrijven of concullega’s in plaats van concurrenten spreekt. Niet zozeer omdat we van die hippe terminologie of van soft gedoe houden, maar omdat we voorstander van samenwerking zijn. Elkaars vaardigheden en beschikbaarheid benutten. We hadden het dan ook oprecht te doen met een concullega en nieuwe opdrachtgever die bij de lancering van een nieuwe webshop vergeten waren de Google rankings over te hevelen en zodoende hun sterke organische positie in Google waren verloren. Claim Your Aim werd ingeschakeld voor een stukje ‘damage-control’. We bouwden een nieuwe webshop, stelden de nodige redirects in, creëerden SEO-pagina’s en lanceerden Adwords campagnes.

Daar bleef het echter niet bij, want we mochten vervolgens ook het volledige concept nieuw leven inblazen met een nieuwe huisstijl, positionering, promotiematerialen, foto’s & video’s. We besloten o.a. het domein van ‘krijtverfspecialist’ te ‘claimen’.

Own je niche

Met ons brede aanbod aan diensten geven wij zelf niet per se het goede voorbeeld, maar we helpen onze opdrachtgevers wel graag met het ‘ownen’ van een domein, een niche, een expertise. Hiermee laat je jouw potentiële klanten weten waarvoor ze nou écht bij jou moeten zijn. Zo hebben we Droom & Daad gepositioneerd als ‘krijtverfspecialist’. Het grootste deel van de omzet kwam immers voort uit krijtverf van het populaire merk ‘Annie Sloan’.

"Oh wat ben ik blij met jullie. Hulde, hulde, hulde!"

Eigenaresse Hens had jaren geleden al heel slim de domeinnamen anniesloan.nl en anniesloankrijtverf.nl geclaimd. Hierop bouwden wij externe landingspagina’s. Daarnaast lanceerden en optimaliseerden we de nieuwe webshop op krijtverfspecialist.nl. Zodoende bemachtigde Droom & Daad een sterke positie in Google. Inmiddels is het bedrijf verkocht en werken wij onder een nieuwe huisstijl ook voor de huidige eigenaar die, naast die van z’n eigen investeringen, ook nog steeds de vruchten plukt van Hens haar investeringen destijds.

Samen een niche of domein ownen?