Internetmarketing


Websites, webshops, apps, interaction design, social media, SEO, SEA, conversie, optimalisatie.

 

Internetmarketing

 

De hedendaagse ondernemer ontkomt er niet meer aan...marketing op het internet. Waar het begin deze eeuw voldoende was om als bedrijf "een website" te hebben, is die website tegenwoordig slechts één van de vele vormen van online communiceren. Het internet biedt tal van mogelijkheden om een doelgroep te bereiken.

Die ontwikkeling werd jaren geleden al voorzien. Terwijl consumenten voor vrijwel iedere aankoop (eerst) het internet raadplegen, doen zoekmachines zoals Google ondertussen hun uiterste best om het internet steeds meer op het menselijk brein te doen lijken. Waar zoekmachines "vroeger" met name "resultaten verzamelden", veranderen zij steeds meer in interactieve antwoordmachines die (op menselijke wijze) met je meedenken of het denken zelfs al voor jou doen.

Om deze reden zijn ook SEO, SEA en conversieoptimalisatie een steeds belangrijkere rol gaan spelen. En dan zijn er nog de sociale media kanalen als Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Instagram, enzovoort. Allemaal kanalen waarop en technieken waarmee de beoogde doelgroep bereikt kan worden.

 

"From concept to conversion"

Online marketing begint vaak bij de ontwikkeling van een website of webshop. Bij de creatie van een concept voor dit online platform wordt meteen een goede basis gelegd voor alle toekomstige vormen van online marketing. Denk aan social media integratie, zoekmachinevriendelijke URL's en een mobielvriendelijk design.

Wanneer het concept naar wens is, verschuift de focus naar de content (inhoud) van de website of webshop. Met ervaren copywriters in huis verzorgt Claim Your Aim desgewenst alle denkbare teksten voor het online platform. Tegelijkertijd ontfermen onze vormgevers zich over het webdesign. Uiteraard in overleg met de copywriter, zodat visuele en tekstuele content goed op elkaar aansluiten. Het geheel dient immers zowel aantrekkelijk als doeltreffend te zijn.

Als de website na eventuele revisies eenmaal live is gezet, volgt het conversie-traject. De basis voor een goede vindbaarheid is reeds gelegd, maar wat willen we dat toekomstige bezoekers op de website doen zodra ze hem bereikt hebben? Hoe zetten we zoveel mogelijk bezoekers om in klanten?

 

Hoe kunnen we helpen?

 

Internetmarketing bestaat uit bewerkelijke en continu doorlopende werkzaamheden. De mogelijkheden en kansen op het internet zijn eindeloos. En het internet is dan ook nog eens zo veranderlijk als het weer. Online marketing is daarom nooit een afgerond "traject". Concrete doelen kunnen echter wel gerealiseerd worden!

Hoe we kunnen helpen, is afhankelijk van de huidige situatie en de online doelen. Op basis hiervan wordt een strategie en een doeltreffende combinatie van onderstaande diensten samengesteld:

  • Website / webshop ontwikkeling

  • Verbeteren van de vindbaarheid

  • Onderhouden en verfraaien

  • Social media beheer

  • Adverteren op het internet

  • Conversie optimalisatie

We gebruiken hierboven bewust de meer begrijpelijke termen. Vaktermen als SEO, SEA, CTR, HTML, CSS, CMS en UI-design roepen namelijk vaak alleen maar vraagtekens op. Het zijn echter louter tools die we gebruiken om resultaten te boeken. En die resultaten, daar gaat het om. Daag jij ons uit? Eis je doel op!

Enkele voorbeelden

Slimme samenwerkingen

Wij spreken veel liever over samenwerkingspartners dan klanten en geloven met volle overtuiging in co-creatie. Door goed samen te werken kunnen doelen beter en sneller bereikt worden. Enkele voorgangers die met succes zo'n samenwerking zijn aangegaan:

De Boerinnen Kalender

EEN PROJECT VOOR ONS IN PETTO?

We laten ons graag uitdagen...

Kennismaken?