Marketing-, reclame of communicatiebureau?

Ook wij hebben ermee geworsteld. Zijn we nou een marketing-, reclame- of communicatiebureau? Veel collega’s uit de branche weten het ook zelf niet goed te duiden. Maar wat is nou eigenlijk het verschil?

Een marketingbureau heeft doorgaans een strategische benadering en let vooral op de doelen en doelgroepen van hun opdrachtgever. Waar een marketingbureau vooral routes uitstippelt, bekijkt een communicatiebureau meer welke routes er zijn en welk vervoer ze moeten kiezen. Een wat meer tactische in plaats van strategische benadering dus. En om in de metafoor te blijven, willen reclamebureaus vooral zoveel mogelijk passagiers op hun bestemming doen arriveren. Een reclamebureau is vooral uitvoerend en prestatiegericht bezig met het zenden van een boodschap.

Maar zelfs met deze goed bedoelde beeldspraak vind je waarschijnlijk nog steeds veel overlap, grijs gebied en verwarring. Wij voelen ons soms zelfs per project één of meerdere van bovenstaande bureaus. Dit is ook wat er bij veel bedrijven gebeurt. Bij sommige projecten ga je net een stap verder of begeef je je ineens op minder bekend terrein, omdat je ‘all the way’ wilde gaan om het doel te bereiken. Met een communicatiewetenschapper, webdeveloper, designer, videoproducer en projectmanager in één team ontfermt Claim Your Aim zich tegenwoordig over zowel strategie en creatie als reclame. Als conceptbureau verzorgen we complete trajecten, van plan tot promotie.

Creatief
communicatiebureau

Goede ideeën grandioos maken, daar hebben we zelf skills voor in huis. Net zoals eigen successen om van af te kijken. Inclusief een netwerk dat jou creatief en commercieel kan versterken. Alles staat in dienst van jouw doel.

Claim Your Aim bedenkt, ontwerpt, filmt, print en promoot. Wij zijn we er om het gedachtegoed van jouw merk, initiatief of organisatie te vertegenwoordigen. Zo compleet als maar kan, van plan tot promotie. Met jouw verhaal als fundament. Daarom spreken wij zelf ook liever van een conceptbureau dan van een communicatiebureau.

We werken voor mooie mensen en merken